Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii bugetului
Economic 1 iulie 2020, 21:53 | 1583

Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru acest an. Executivul prognozează o majorarea a cheltuielilor cu peste un miliard de lei, iar a veniturilor - cu 52,4 milioane de lei. Astfel, deficitul bugetar va crește cu peste 1,3 miliarde de lei.

Modificări au fost făcute în sumele alocate protecției sociale, ocrotirii sănătății, serviciilor de stat cu destinație generală și domeniului economic. Cei mai mulți bani sunt prevăzuți pentru acordarea unei indemnizații unice de 700 de lei pensionarilor și altor categorii sociale cu venituri mai mici de trei mii de lei pe lună, precum și pentru dublarea pe parcursului unui an, în câteva etape, a salariilor pentru angajații din sectorul medical.

Guvernul a mai aprobat suplimentarea cu 100 de milioane lei a Fondului de susținere a producătorilor agricoli. Deficitul bugetului public național va fi de aproximativ 17,5 miliarde de lei, iar executivul planifică să-l acopere din împrumuturi, credite nerambursabile din străinătate și din emisia suplimentară a valorilor mobiliare de stat. 

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE