Coreea de Sud, sub apă
Externe 9 august 2022, 20:33 | 394

Şapte oameni au murit și alți şapte sunt dați dispăruți la Seul, în inundaţii record. Apa a năvălit în staţiile de metrou şi pe mai multe străzi din capitala Coreii de Sud. Ploile torenţiale, care au început luni, sunt cele mai puternice ce s-au abătut asupra peninsulei în ultimii 80 de ani, potrivit agenţiei de presă Yonhap.

Autorităţile au avertizat că se vor produce din nou precipitaţii, iar echipele de intervenţie încercau să degajeze carcasele autovehiculelor inundate de pe străzile capitalei, au constatat jurnaliştii AFP.

Imaginile dramatice distribuite luni seară pe reţelele de socializare înfăţişau persoane mergând prin apa care le ajungea până la brâu, staţii de metrou inundate şi vehicule acoperite pe jumătate de ape în cartierul de lux Gangnam din Seul. Administraţia meteorologică coreeană i-a avertizat pe sud-coreeni să ''aibă grijă la ploile torenţiale, la rafale, precum şi la trăsnete şi fulgere în regiunea centrală'', în următoarele zile.

A fost prognozată o cantitate suplimentară de 300 de milimetri de ploaie pentru regiunea centrală, care include Seulul, până joi, a precizat aceeaşi sursă.

Preşedintele sud-coreean le-a dat dispoziţii responsabililor guvernamentali să evacueze rezidenţii din zonele de risc şi a încurajat companiile să le permită angajaţilor să muncească potrivit unui orar flexibil marţi dimineaţă. ''Nimic nu este mai presus de viaţă şi siguranţă. Guvernul va gestiona temeinic situaţia ploilor torenţiale'', a scris el pe pagina sa de Facebook.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE