Jurnalul orei 19, 5 August
Jurnalul orei 19:00 5 august 2022, 22:22 | 1556

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Salariile bugetarilor vor fi majorate din luna septembrie cu 6 la sută. De asemenea, pensionarii care primesc mai puțin de 5000 de lei vor beneficia de un ajutor de 1500 de lei, iar angajații cu venituri mai mici de 15 mii de lei vor avea parte de un ajutor unic de 3.000 de lei. Alocații suplimentare vor primi și copiii.

Speranța de viață scade dramatic în Moldova. Avem o populație tot mai îmbătrânită, mor mulți, se nasc puțini, iar populația activă pleacă în continuare masiv din țară. Sunt ultimele date extrase din statisticile oficiale.

Prin majorarea ratei de bază până la 21,5 la sută de către Banca Națională a Moldovei se lovește dur în cetățeni și în mediul de afaceri pe termen mediu și lung. Experții economici au reacționat la decizia de ieri a BNM și explică, în jurnal, efectele acestei decizii.

Stare de asediu în orașul ucrainean Nikolaev până luni. Autoritățile ucrainene invocă necesitatea introducerii acestei măsuri prin nevoia depistării și neutralizării unor posibili spioni care ar ghida bombardamentele ocupanților ruși.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie