Jurnalul orei 17, 13 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 13 decembrie 2021, 19:03 | 1139

Prezentat de Vasile Luchianu

În ultimele două luni, rata inflației aproape că s-a dublat în Republica Moldova. Datele Biroului Național de Statistică arată că dacă în luna septembrie curent, inflația era de 6,7% - în luna noiembrie, aceasta a ajuns la 12,4%, depășind cu mult prognozele BNM pentru anul curent. Aceasta înseamnă o scădere pronunțată a puterii de cumpărare a oamenilor. Cel mai mult s-au scumpit produsele alimentare, iar cei mai afectați de inflația galopantă sunt pensionarii și familiile cu venituri mici.

Orice ploaie, chiar și de scurtă durată, se transformă într-o durere de cap pentru locatarii unor blocuri din Chișinău. Curtea li se umple cu apă, care nu are unde se scurge. Oamenii sunt nevoiți să facă acrobații pentru a ajunge la ușa casei. Problema este una veche, spun locatarii, dar Primăria nu se grăbește să o rezolve.

Fără surprize la pseudo-alegerile desfășurate duminică în regiunea transnistreană. Gruparea separatistă de la Tiraspol va continua să fie condusă de Vadim Krasnoselski. În timp ce autoritățile de la Chișinău și comunitatea internațională au condamnat exercițiul electoral ilegal, socialistul Igor Dodon l-a felicitat pe Krasnoselski „din toată inima” și i-a urat „succes la conducere”. Și de data aceasta mai mulți deputați ruși au ignorat demersul diplomatic al Chișinăului și au participat ca „observatori” la așa-zisele alegeri din regiunea transnistreană.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie