Jurnalul orei 15, 13 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 13 noiembrie 2023, 18:33 | 549

Prezentat de Călin Jucovschi

Locuitorii Chișinăului pot solicita, începând de astăzi, conectarea locuințelor la căldură. Șeful Direcției locativ-comunală și amenajare a Primăriei, Ion Bordiumov, afirmă că dispoziția privind începerea unui nou sezon de încălzire este deja semnată.

Oligarhul fugar Ilan Șor a revenit în Israel după ce săptămâna trecută a părăsit teritoriul acestei țări cu un avion privat. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Ţentiu. Oficialul spune că a recepționat aceste informații de la autoritățile din Israel, dar nu este clar în ce țară a plecat și de unde a revenit Șor.

Implementarea reformei justiției, dezoligarhizarea și întărirea instituțiilor responsabile de combaterea corupției. Aceste trei angajamente esențiale, pe care și le-au asumat autoritățile Republicii Moldova, vor fi analizate minuțios la Bruxelles. Până în primăvara anului viitor, Chișinăul trebuie să facă pași concreți în realizarea acestor obiective, astfel ca procesul de deschidere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană să nu fie periclitat. Subiectul a fost discutat în cadrul unui club de presă, care a avut loc la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie