Jurnalul orei 15, 16 Februarie
Jurnalul orei 15:00 16 februarie 2024, 16:21 | 340

Prezentat de Călin Jucovschi

A murit Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse. Serviciul penitenciar al regiunii Iamalo-Neneţk, unde era încarcerat Navalnîi, anunță că acesta s-a simțit rău azi după o plimbare și și-a pierdut aproape imediat cunoștința.

Se dau lupte înverșunate în orașul ucrainean Avdiivka, din estul țării, anunță autoritățile de la Kiev. Statele Unite au avertizat că Rusia ar putea ocupa orașul-cheie, care în ultimele luni a devenit scena unora dintre cele mai aprige bătălii. Avdiivka este distrusă aproape în totalitate, iar militarii ucraineni sunt copleșiți de lipsa resurselor pentru apărare. „Trupele noastre folosesc toate forţele şi mijloacele disponibile pentru a contracara inamicul”, afirmă Kievul, care subliniază că prioritar este să-și protejeze trupele.

Federația Rusă nu va ezita să provoace destabilizare în Republica Moldova pentru a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din această toamnă. Populația de aici se poate apăra însă de interferențele politice al Moscovei prin informarea din surse sigure. Declarațiile au fost făcute de ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevchenko, la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. Șeful misiunii diplomatice a vorbit și despre riscurile militare și a precizat că odată ce armata ucraineană rezistă în fața rușilor, regiunea Odesa, dar și Republica Moldova, sunt în siguranță.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie