Fostul deputat PSRM, Alla Dolinţa, a fost pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a partidului
Justiţie 7 decembrie 2022, 19:31 | 424

Alla Dolinţa, fost deputat PSRM, a fost pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a formațiunii. Responsabilii de la Procuratura Anticorupție au precizat pentru postul nostru de televiziune că Alla Dolința este acuzată de complicitate la falsificarea documentelor și rapoartelor privind gestiunea financiară a PSRM pentru anii 2018- 2019 și spălare de bani de un grup criminal organizat. Fostul deputat nu a reacționat, deocamdată.

COMUNICATUL ROCURATURII ANTICORUPȚIE: "Alla Dolința a acceptat cu bună știință finanțarea PSRM din partea organizației criminale ”Plahotniuc”, acționând în cadrul grupului criminal organizat ”Dodon”, în perioada 2018 - 2020, prin complicitate cu Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Corneliu Furculiță, Vlad Batrâncea și Olga Rața."

Pe 13 iulie curent, deputatul Alla Dolința a decis să renunțe la mandatul de deputat, dar și la calitatea de membru al PSRM, afirmând că nu este de acord cu poziția formațiunii față de războiul ruso-ucrainean. În cererea sa de demisie, deputatul a scris că Ucraina este casa și durerea sa.

Potrivit presei, Alla Dolinţa a fost unul dintre cei mai generoși sponsori ai PSRM. În campania prezidențială din 2016, familia deputatului a transferat pe contul electoral al candidatului PSRM 118 mii 600 de lei. În electorala pentru alegerile parlamentare din 2014, familia a făcut donații de 518 mii de lei, deși veniturile declarate pentru anii 2012-2013 erau de circa 93 de mii de lei, potrivit declarației de avere depuse la CEC. În 2018, Alla Dolinţa și soțul său au donat PSRM peste 68 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!