Jurnalul orei 17, 11 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 11 aprilie 2022, 20:10 | 1059

Prezentat de Vasile Luchianu

O nouă alertă meteo! Pe lângă „codul galben” de intensificare a vântului, care rămâne în vigoare până la ora 20:00, meteorologii au emis o nouă alertă de îngheț. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea intră în vigoare mâine și va fi valabilă până miercuri, 13 aprilie.

42 de țări s-au adresat Curții Internaționale de Justiție de la Haga, cerând investigarea crimelor de război ale armatei ruse din Ucraina. Despre aceasta a comunicat ministrul Justiției din Ucraina, Denis Maliuska. Potrivit lui, experți din toată Ucraina colectează dovezi despre crimele de război din Bucea. Nu este clar deocamdată dacă printre țările care au cerut investigarea crimelor de război se numără și Republica Moldova. Ministerul de Externe, deocamdată nu a venit cu un răspuns.

Mediul de afaceri se implică activ și ajută refugiații din Ucraina. Ștefan Vodă este unul dintre orașele cele mai intens traversate de refugiați, deoarece se află la frontiera cu Ucraina. Aici, la o companie care construiește case energetic eficiente și-au găsit de lucru cinci refugiați. Depozitul de materiale de construcție a fost transformat într-un depozit cu donații de la oamenii care s-au mobilizat să se implice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie