Cinci deputați au fost sancționați pentru absențele nemotivate la ședințele legislativului
Politic 2 decembrie 2022, 15:57 | 463

Cinci deputați, patru ai Partidului Șor și unul de la Partidul Socialiștilor, au fost pedepsiți pentru absențele nemotivate de la ședințele plenare și a comisiilor permanente. Patru deputați au rămas fără 75 la sută din salariul pentru luna noiembrie, iar unul – fără jumătate din leafă pentru aceeași perioadă. Reprezentanții celor două formațiuni vizate nu ne-au răspuns la apel, să comenteze decizia respectivă.

Într-un comunicat publicat pe pagina oficială a Parlamentului se arată că pentru absența de la ședințele legislativului au fost sancționați, prin reținerea a 75% din salariu și din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport, deputații Partidul Șor, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov. La fel, prin reținerea a 50 la sută din salariu a fost sancționat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș.

Deputații Partidului Șor au boicotat și ședința de joi, 1 decembrie, a Parlamentului, afirmând că nu sunt părtași a abuzului.

DECLARATIA DEPUTAȚILOR PARTIDULUI ȘOR: "După cum am anunțat încă acum aproape trei luni, nu dorim să fim părtași la abuzurile comise în forul legislativ, de către majoritatea PAS. Considerăm că aflarea în Parlament alături de partidul proprezidențial ne va face complici la procesul de uzurpare a puterii în stat."

Potrivit celor din opoziție, actele normative sunt adoptate cu „multiple abateri de la procedura legislativă, abuz constatat și de organizațiile neguvernamentale”.

Opinia ta contează. Comentează!