Jurnalul orei 15, 18 Mai
Jurnalul orei 15:00 18 mai 2022, 20:38 | 912

Prezentat de Eugenia Apostu

Uleiul a fost inclus astăzi în lista produselor de primă necesitate, pentru care este limitat adaosul comercial. Comisia pentru Situații Excepționale ia sub control prețul uleiului, pentru a stopa creșterea nejustificată a costului acestui produs.

Benzina ajunge la un preț record. Mâine, șoferii vor plăti pentru un litru de benzină A-95 30 de lei și 9 bani. În schimb, pentru litrul de motorină, șoferii vor plăti 27 de lei și 48 de bani, cu opt bani mai puțin decât azi. Autoritățile explică majorările prin creșterea cursului de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul și cererea mare din partea pieței ucrainene.

”Conducerea Termoelectrica nu admite că nu va reuși pregătirea CET-2 pentru viitorul sezon de alimentare cu energie termică a Chișinăului”. Declarația a fost făcută de directorul general interimar al întreprinderii, Vasile Leu, în contextul în care licitația privind modernizarea turbinelor a fost anulată, iar alta nouă este în proces de desfășurare. După ce concernul moldo-rus a fost eliminat de la executarea lucrărilor, iar compania ”Silovîe Mașinî” nu va putea livra piesele necesare, administrația Termolectrica a decis să contracteze acum doar lucrările strict necesare. Costul noului proiect este de șapte milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie