Jurnalul orei 17, 5 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 5 decembrie 2022, 18:02 | 890

Prezentat de Eugenia Apostu

O rachetă a fost descoperită cu puțin timp în urmă într-o livadă din apropierea orașului Briceni. Obiectul exploziv a fost găsit de o patrulă a poliției de frontieră. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Comisia pentru Situații Excepționale îi va cere chiar astăzi ANRE-ului să micșoreze tarifele la energia electrică. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, după ce sâmbătă, întreprinderea de stat Energocom a semnat un contract cu Centrala de la Cuciurgan, care va livra 53 la sută din necesarul de energie electrică al malului drept al Nistrului. Spânu a estimat că datorită prețului mai mic al curentului din stânga Nistrului, tariful la curent pentru consumatorii finali ar urma să scadă cu cel puțin 25%, sau până la aproximativ 4 lei pentru un kilowatt/oră. Chișinăul a venit însă cu un șir de concesii pentru regimul de la Tiraspol.

Igor Dodon afirmă că nu are ce ascunde de Autoritatea Națională de Integritate. ”Instituția nu a luat calcul informațiile prezentate”, a replicat Dodon cu referință la decizia autorității de a trimite în instanță a actului de constatare. Potrivit acestuia, Dodon nu a putut justifica peste un milion de lei obținut în anii 2017, 2018 și 2019, când era șef de stat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie