Pentru a acoperi gaura din buget, Guvernul va luat credite de la FMI și Rusia
Economic 17 aprilie 2020, 21:42 | 1656

Guvernul Chicu va lua un credit de peste patru miliarde de lei, de la Fondul Monetar Internațional, și alte peste patru miliarde de lei, din creditul promis de Federația Rusă. ”Trebuie să recurgem la aceste credite pentru a salva economia și a fi în stare să finanțăm necesitățile elementare ale populației”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu. Proiectul de rectificare a bugetului de stat pentru anul curent a fost aprobat astăzi.

Guvernul va mai împrumuta 454 de milioane de lei de la Banca Mondială și discută în privința unui sprijin de 624 de milioane de lei din partea Uniunii Europene.

La ședința de astăzi au fost alocate șase milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului pentru a fi plătite indemnizațiile unice, în valoare de 16 mii de lei, unui număr de 375 de medici și angajați din sistemul medical, care s-au infectat cu Covid-19 la locul de muncă. La Ministerul Sănătății vor ajunge peste două milioane de lei, a precizat ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța.

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi și un proiect de lege, care include prevederi din legea declarată anterior neconstituțională, cu referire la activitatea magazinelor Duty free, care activează pe sensul de intrare în țară, taxele pentru extragerea zăcămintelor naturale și vânzarea țigărilor. Proiectul urmează să fie aprobat în Parlament. 

Opinia ta contează. Comentează!