Moldova Cyber Week, la a șaptea ediție
IT şi Ştiinţă 19 noiembrie 2019, 18:35 | 3532

Republica Moldova devine tot mai vulnerabilă față de atacurile cibernetice pe măsură ce crește gradul de informatizare a societății. Acestea au devenit un pericol real pentru securitatea țării. Au recunoscut-o chiar și autoritățile participante la Forumul regional „Moldova Cyber Week”, aflat la cea de-a șaptea ediție.

Potrivit directorului Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Serghei Popovici, în fiecare lună, sistemele informaționale ale Guvernului sunt supuse la peste șase milioane de atacuri cibernetice.

Universitatea Tehnică este singura instituție de învățământ superior din Republica Moldova care pregătește specialiști în securitatea informației. Din acest motiv, cei mai mulți absolvenți ai UTM reușesc să se angajeze și să facă față provocărilor zilnice, susține rectorul instituției, Viorel Bostan.

La eveniment au participat și mai mulți studenți pasionați de tehnologiile informaționale și securitatea cibernetică.

La forumul regional, care se va încheia mâine, participă și specialiști din România și Ucraina. În cadrul evenimentului sunt organizate diverse ateliere, la care participanții au sarcina de a găsi soluții pentru contracararea unor atacuri cibernetice. 

Opinia ta contează. Comentează!