VinOPERA - Muzică clasică și vin de calitate la Castel MIMI
Advertorial 7 septembrie 2022, 20:28 | 539

Wine trainul pus în circulație pe tronsonul Chișinău - Castel MIMI își așteaptă pasagerii pentru a-i transporta spre magia Festivalulului Internațional de muzică clasică VINOPERA.

Din acest an, VINOPERA a devenit festival internațional. Pe scena de la Castel MIMI au evoluat artiști apreciați pe cele mai importante scene europene: Artista Poporului Republicii Moldova soprană de operă Valentina Naforniță, baritonul Iurii Samoilov, Maestru de Cor al Operei Naționale din București Daniel Jinga, Tenorul Dumitru Mîțu, acompaniati de Orchestra simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”.

VinOPERA este primul festival sustenabil din Republica Moldova, organizat în concordanță cu principiile de dezvoltare durabilă. Vinurile deosebite marca Castel Mimi au fost savurate doar din pahare de sticlă, iar datorită trenului Chisinau-Castel MIMI circa 400 de mașini au fost lăsate acasă, astfel evitând consumul combustibilului și micșorând volumul de dioxid de carbon eliminat.

Oaspeții au avut parte de un recital de muzică și vin nelimitat, o adevărată magie a unei seri la Castel. Evenimentul a fost susținut de partenerul general Visa.

Festivalul internațional de muzică clasică VinOPERA a fost nominalizat la Wine Travel Awards.

Festivalul Internațional VinOPERA este implementat de către Fundația Constantin Mimi în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Castel Mimi. Fundația Constantin Mimi susține proiectele de promovare a valorilor și tradițiilor autentice naționale, educație și formare, creșterea capitalului uman, precum și sprijinirea tuturor formelor de dezvoltare durabilă din diverse domenii.

Opinia ta contează. Comentează!