Jurnalul orei 17, 7 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 7 decembrie 2022, 17:57 | 1041

Prezentat de Vasile Luchianu

Fostul deputat de opoziție din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, a fost eliberat ieri din detenția ilegală, după ce a stat patru ani în penitenciarul din Hlinaia. Horjan, liderul comuniștilor din stânga Nistrului a fost condamnat în noiembrie 2018 la patru ani și şase luni de închisoare pentru că a organizat la Tiraspol un protest anti regim. Autoritățile de la Chișinău salută eliberarea lui Horjan.

Pensiile vor fi indexate cu doar puțin peste 14 la sută. În schimb, vor fi majorate salariile bugetarilor - cu 1.300 de lei. Anunțul a fost făcut de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. Autoritățile mizează pe fonduri externe, în valoare de 15 miliarde de lei, pentru a acoperi cea mai mare parte a deficitului bugetar.

„Republica Moldova este supusă unor atacuri hibride din partea Rusiei și a grupărilor corupte susținute de Rusia”. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu la Washington, în cadrul Conferinței Internaționale Anticorupție 2022. Oficialul de la Chișinău le-a transmis participanților la eveniment, printre care șefi de stat, lideri de afaceri și directori de instituții financiare din peste 140 de țări, că ”Republica Moldova are nevoie ca hoții, care fură aici banii să nu găsească refugiu în statele democratice”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie