Jurnalul orei 15, 7 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 7 octombrie 2021, 16:28 | 1226

Prezentat de Eugenia Apostu

Comratul pune condiții ultimative Chișinăului. Adunarea Populară a autonomiei găgăuze a semnat o declarație, în care se cere eliberarea lui Alexandr Stoianoglo. Deputații găgăuzi amenință că în caz contrar vor recurge la diferite forme legale de nesupunere. Bașcanul Irina Vlah afirmă că ceea ce s-a întâmplat la Chișinău ”nu este un pas spre construcția statului de drept, ci o sută de pași înapoi”. Autoritățile de la Chișinău nu au comentat, deocamdată.

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest față de reținerea lui Alexandr Stoianoglo. Cu puțin înainte de începerea ședinței, opoziția a cerut eliberarea imediată a lui Stoianoglo și au criticat modul în care acesta a fost reținut.

Decizia primei instanțe, prin care Serghei Demcenco, directorul adjunct suspendat al ANP a fost achitat în dosarul în care era învinuit de păstrarea ilegală a munițiilor și păstrarea neglijentă a armelor de foc, a fost contestată. Pe 6 octombrie, procurorii au depus în acest sens un recurs la Curtea de Apel Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie