Tony Hawks Centru
Advertorial 6 martie 2023, 14:58 | 1664

Adoptarea unui mecanism de calculare a costurilor serviciilor sociale ar favoriza dezvoltarea acestor servicii și ar mări numărul de beneficiari. Centrul Tony Hawks din Chișinău oferă copiilor cu dizabilități servicii medico-sociale specializate.

La îndrumarea medicilor de familie, zeci de copii din mun. Chișinău diagnosticați cu paralizii cerebrale, cu maladia Dawn sau cu alte dereglări de dezvoltare fac aici periodic proceduri de recuperare: kinetoterapie, logopedie, activități cu psihopedagogul, înot. „Scopul nostru este integrarea socială deplină a acestor copii, în primul rând în grădiniță, în școală, apoi integrarea profesională”, spune directoarea Centrului, Diana Covalciuc, pediatru reabitolog.

Copiii beneficiază de aceste proceduri gratuit, Centrul fiind contractat de către Compania Națională de Asigurări în Medicină să ofere asemenea servicii. Părinții mărturisesc că solicitări sunt multe și că își așteaptă rândul mai multe săptămâni până să-și încadreze copiii într-un curs de recuperare. Pentru ca mai mulți copii să aibă acces la servicii specializate, e nevoie să fie adoptat un act normativ referitor la calcularea costurilor serviciilor sociale. La elaborarea unui asemenea act de lucrează în prezent, datorită proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova. Detalii – în video.

Opinia ta contează. Comentează!