Consiliul Europei va continua să ajute Republica Moldova să-și reformeze justiția și să combată corupția
Politic 22 noiembrie 2021, 20:09 | 963

Consiliul Europei va continua să ajute Republica Moldova să-și reformeze justiția și să combată corupția. Declarația a fost făcută de Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, în cadrul primei vizite oficiale la Chișinău efectuate de la preluarea mandatului.

La Chișinău, Secretarul General al Consiliului Europei s-a întâlnit cu mai mulți oficiali, inclusiv cu primele persoane în stat: Natalia Gavrilița, Igor Grosu și Maia Sandu. Reforma justiției și combaterea corupției sunt domenii prioritare pentru autoritățile de la Chișinău, a menționat șefa statului, în cadrul briefing-ului comun cu Marija Pejčinović Burić.

Marija Pejčinović Burić a adăugat că un consens politic larg în privința reformelor din domeniul justiției este important pentru asigurarea sustenabilității acestor reforme. Amintim că în aprilie curent, la Strasbourg, a fost lansat Planul de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, document care vizează perioada 2021-2024. Documentul își propune să aducă legislația, instituțiile și practicile naționale la standardele europene, cu accent prioritar pe domeniul justiției și combaterea corupției. Planul de acțiuni pentru țara noastră presupune intervenții financiare de 13,7 milioane de euro.

Opinia ta contează. Comentează!