Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, a fost achitat în dosarul ”șantaj și amestec în înfăptuirea justiției”
Justiţie 31 ianuarie 2023, 19:47 | 682

Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, a fost achitat în dosarul ”șantaj și amestec în înfăptuirea justiției” în privința conducătorului unei agenții imobiliare. Decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a fost contestată la Curtea de Apel, ne-a spus avocatul șefului agenției respective.

VADIM VIERU avocatul părții vătămate: "Clientul meu, domnul Musteață, a făcut cunoștință cu această sentință și a considerat că este necesar să fie atacată la Curtea de Apel Chișinău. Asta am și făcut. Așteptăm să fie programată o ședință de examinare a cererii la Curtea de Apel Chișinău."

Hotărârea de achitare a lui Dorin Damir a fost pronunțată la sfârșitul lui decembrie, dar a fost publicată marți, 31 ianuarie. În decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, se arată că nu există elementele infracțiunii.

Dorin Damir era acuzat de provocarea unui prejudiciu material conducătorului agenției imobiliare. Damir ar fi șantajat victima prin intermediul avocatului, cu amenințări de răfuială fizică împotriva sa și a familiei acestuia, ca să-și retragă plângerea și pretențiile.

În luna iulie 2022, Dorin Damir, fostul șef al IGP, Alexandru Pânzari, și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, au fost reținuți în dosarul angajărilor fictive a fostei Direcții nr.5 din cadrul Ministerului de Interne. Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice. Potrivit procurorilor, Damir ar fi fost angajat fictiv în calitate de agent secret, fiindu-i oferită o altă identitate. Finul lui Plahotniuc s-ar fi folosit de această a doua identitate la trecerea frontierei. Dorin Damir a negat acuzațiile în acest dosar.

Opinia ta contează. Comentează!