Patrula Jurnal TV, 22 Noiembrie

Prezentată de Vlad Marcoci

Apar noi informații despre fenomenul cumpărării votului locuitorilor din regiunea transnistreană în turul doi al alegerilor prezidențiale de duminică. O sursă Jurnal TV ne-a oferit detalii despre una din schemele de corupere a alegătorilor din Grigoriopol, care a funcționat în acea zi, iar un coleg de-al nostru, sub acoperire, a verificat informația, pozând în alegător care a votat, dar nu și-a primit banii.

Veteranii războiului de pe Nistru au protestat în fața mai multor instituții de stat. Ei au cerut demisia ministrului de Interne, Pavel Voicu, invocând drept motiv faptul că au fost îmbrânciți și gazați, la Varnița, în ziua alegerilor. Voicu a ignorat protestul și nu a ieșit în fața veteranilor. Deputații Platformei DA au anunțat că au elaborat o moțiune simplă împotriva ministrului Voicu.

Parlamentul este obligat să solicite avizul Guvernului privind unele amendamente ale deputaților. Curtea Constituțională s-a pronunțat în privința interpretării unor articole din Legea supremă privind activitatea Parlamentului. Unii aleși ai poporului spun însă că ei sunt cei, care au votat judecătorii Înaltei Curți, și aceștia ar trebui să aibă respect față de forul legislativ.

Opinia ta contează. Comentează!