Jurnalul orei 15, 7 Martie
Jurnalul orei 15:00 7 martie 2023, 18:38 | 385

Prezentat de Eugenia Apostu

Copiii de la o grădiniță din Bălți erau bătuți și umiliți de către educatoare, și dădacă. Când micuții le-au spus părinților că nu mai vor la grădiniță, s-a luat decizia de a face investigații. Bănuiala părinților s-a adeverit. Cazul a ajuns la poliție și la procuratură. S-a autosesizat și Ministerul Educației. Ombudsmanul Copilului a precizat că va monitoriza ancheta prin intermediul reprezentanței din Bălți a Oficiului și va interveni în limita competenței.

Trimiterea în Turcia, la instrucţie, a celor peste 80 de tineri, organizați de Partidul Șor face parte din scenariul Kremlinului de a destabiliza situaţia din Republica Moldova mergând până la "organizarea unei lovituri de stat", afirmă președintele Parlamentului, Igor Grosu. ”N-o să le iasă nimic”, a comentat el în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova. Ilan Șor a confirmat că cei 80 de tineri au fost în Turcia la inițiativa sa, dar a negat că aceștia au fost pregătiți pentru destabilizări.

Guvernul a stabilit astăzi conținutul maxim de acizi grași trans, admis în produsele alimentare procesate. Producătorii și comercianții vor fi obligați să se asigure că acizii grași trans nu depășesc două grame la 100 de grame de grăsimi din conținutul alimentelor. Decizia Guvernului vine după ce Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că inspectorii au descoperit că 80% din produsele denumite ”Plăcinte cu brânză” nu conțin, de fapt, brânză proaspătă de vaci, ci o cantitate impunătoare de acizi grași trans.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie