Igor Dodon și familia sa au beneficiat de vacanțe de lux în ultimii zece ani
Politic 16 ianuarie 2020, 21:58 | 2597

Igor Dodon, ale cărui conturi, în ultimii 15 ani, au fost alimentate, oficial, doar din bugetul de stat, s-a odihnit în ultimii zece ani în zone exotice. Ziarul de Gardă a publicat mai multe informații și fotografii despre o serie de vacanțe de lux de care a beneficiat familia Dodon în Maldive, Seychelles, Dubai sau la o vilă exclusivistă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, afacere gestionată de familia procurorului general al Rusiei, Iuri Ceaika. Potrivit șefului statului, cheltuielile pentru aceste vacanțe niciodată nu au depășit veniturile.

AUSTRIA

În anul 2010, Igor Dodon era deputat din partea Partidului Comuniștilor. În luna ianuarie a acelui an el s-a odihnit, împreună cu familia, la munte în Austria. La scurt timp după această vacanță, Igor Dodon și-a luat familia și a plecat într-o nouă vacanță.

MALDIVE

De această dată și-a ales o destinație exotică, visul multor muritori de rând - Maldive, locul preferat al europenilor care vor să facă plajă pe timp de iarnă. Pe pagina sa de Facebook, politicianul nu a publicat, însă, nicio fotografie din acea vacanță. Destinația este considerată potrivită mai mult pentru a petrece luna de miere, însă este văzută și drept refugiu ideal de relaxare pentru bogătași. Costul unei vacanțe de 7 zile pentru două persoane începe de la 4-5 mii de euro. În fotografii, Igor Dodon apare alături de soția sa, Galina, dar și de Igor Grigoriev, fostul său coleg de facultate și de cămin, de la Universitatea Agrară, și soția acestuia.

SEYCHELLES

În ianuarie 2011, pe Facebook, politicianul Igor Dodon critica cu înverșunare Alianța pentru Integrare Europeană. Printre frământările și aspirațiile politice, familia Dodon s-a odihnit pe insulele Seychelles, alt paradis din Oceanul Indian. La fel ca și în vacanța din martie 2010, din Maldive, în Seychelles, familia Dodon a fost însoțită de familia Grigoriev. Spre deosebire de Maldive, însă, din această vacanță există mai puține fotografii. În una dintre ele, în depărtare, se observă Igor Dodon întins pe o barcă. În funcție de serviciile incluse și de camera selectată, o asemenea vacanță putea costa, în 2011, chiar și 10 mii de euro la cursul valutar de atunci.

DUBAI

La întoarcerea din Seychelles, familiile Dodon și Grigoriev au trecut prin Dubai, o altă destinație exclusivistă. Aceștia au stat aproximativ două zile în Emiratele Arabe Unite, fiind cazați în inima Dubaiului, în „Address Hotel”. Hotelul anunță că „oferă unități de cazare elegante, situate în Dubai Mall, lângă Burj Khalifa. O noapte de cazare aici costă, în prezent, aproximativ 5 mii de lei.

În perioada 2011-2020, Igor Dodon și familia sa au beneficiat și anunțat public nu mai puțin de 20 de vacanțe, unele dintre ele fiind în stațiuni sau hoteluri de lux.

GRECIA

Ziarul de Gardă a stabilit că, cel puțin în 2018, familia președintelui a fost cazată în unul dintre cele mai luxoase hoteluri din peninsula greacă Halkidiki: ”Pomegranate Wellness Spa Hotel”. Hotelul aparține fiului procurorului general al Rusiei. Igor Ceaika este partener de afaceri cu Alexandru Dodon, fratele președintelui Dodon. Șeful statului ar fi stat într-o vilă de lux amplasată pe teritoriul hotelului, renumită pentru prețurile exorbitante de cazare. Pentru luna august, cea mai simplă cameră din acest hotel costă cel puțin 7 mii de lei pentru o singură noapte de cazare.

Igor Dodon a început și noul an, 2020, cu o vacanță, la schi. Deși șeful statului nu a anunțat destinația, imaginile arată că acesta s-a odihnit împreună cu familia într-o stațiune din Austria. Întrebat ulterior de jurnaliști unde și-a făcut vacanța și din ce bani, șeful statului a evitat să ofere un răspuns clar. Cât despre restul vacanțelot costisitoare din ultimii zece ani...

Politicianul Igor Dodon a făcut carieră doar în instituții de stat. Nici el, nici soția sa, Galina Dodon, nu au deținut vreodată, oficial, afaceri în Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!