Ilie Ceban, Inga Ionesii și Angela Cutasevici au fost aleși viceprimari al municipiului Chișinău
Politic 27 noiembrie 2019, 17:20 | 2608

Cei trei candidați pentru tot atâtea fotolii vacante de viceprimari ai capitalei, care au fost respinși săptămâna trecută de Consiliul Municipal Chișinău, au fost votați astăzi. Este vorba despre Ilie Ceban, Inga Ionesii și Angela Cutasevici, pentru care au votat 27 de consilieri din partea PSRM, PD și Partidul Șor.

Ilie Ceban, care este avocat de profesie, va fi responsabil de domeniul juridic. Inga Ionesii urmează să-și încheie mandatul de ambasador în Estonia și se va ocupa de atragerea investițiilor, iar Angela Cutasevici, care este fostă secretară de stat la Ministerul Educației, va fi responsabilă de domeniul social și în special de învățământ. În opinia consilierului Partidului Unității Naționale Corneliu Pântea, care a votat împotrivă, toți viceprimarii au fost aleși pe criterii politice.

Totodată, consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate și cei din partea Platformei Demnitate și Adevăr s-au abținut de la vot, invocând același motiv. Ei s-au referit în special la Angela Cutasevici.

A urmat replica primarului general, Ion Ceban.

Mai apoi, Ion Ceban le-a spus consilierilor că are deplină încredere în viceprimarii aleși și că ei ar fi fost selectați în baza meritocrației.

Amintim că, la ședința precedentă a Consiliului Municipal Chișinău, Victor Chironda a fost ales viceprimar care va gestiona domeniul planificării urbane. 

Opinia ta contează. Comentează!