Magistratul care l-a eliberat pe Veaceslav Platon din pușcărie își caută un loc de muncă
Justiţie 28 septembrie 2022, 20:15 | 970

Magistratul care l-a eliberat pe Veaceslav Platon din pușcărie își caută un loc de muncă. Sergiu Bularu, fost judecător de instrucţie la Judecătoria Chişinău, a renunțat la mandat în luna ianuarie și de atunci încoace nu lucrează în sistem, scrie anticorupție.md. Sergiu Bularu ar fi fost unul dintre judecătorii, care ar fi autorizat interceptarea mai multor persoane incomode fostului regim controlat de liderul PD, Vladimir Plahotniuc.

Cu o licență de avocat, suspendată în 2013, înainte de a devenit judecător, Sergiu Bularu a confirmat presei că nu se regăsește în avocatură, iar întreținerea unui sediu de avocat îi depășește posibilitățile financiare.

EXPLICAȚIA LUI BULARU: "M-am săturat de atâtea dosare, vreau să fac o pauză. Eu sunt penalist şi dacă revin în avocatură voi avea din nou de furcă cu dosarele. Pentru avocatură trebuie să ai şi sediu, iar eu nu am bani."

Sergiu Bularu a mai declarat pentru jurnaliștii de la anticorupție că în prezent lucrează la o întreprindere comercială pentru a-și întreține familia, însă își caută un joc mai potrivit.

Judecătorul Sergiu Bularu este cunoscut opiniei publice pentru că a fost juristul Partidului Democrat în perioada când formaţiunea era condusă de Vladimir Plahotniuc, dar şi pentru faptul că l-a eliberat de executarea pedepsei de 18 ani de închisoare pe Veaceslav Platon, în lipsa unei decizii judecătoreşti care să confirme nevinovăţia condamnatului, scrie anticoruptie.md.

Sergiu Bularu a fost numit judecător în 2014. În perioada 2011-2014 a fost consilier în cabinetul președintelui fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat. Jurnaliștii de la RISE Moldova au scris că Bularu a fost unul dintre judecătorii de instrucție, care au autorizat interceptarea mai multor persoane incomode fostului regim Plahotniuc.

În vara anului 2020, Sergiu Bularu a ajuns din nou în atenția opiniei publice după ce a admis demersul procurorului general Alexandr Stoianoglo privind suspendarea executării pedepsei de către controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon.

Opinia ta contează. Comentează!