Vasile Plevan pierde la CSJ
Justiţie 21 decembrie 2023, 20:19 | 1493

Vasile Plevan, adjunctul interimar al șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a pierdut procesul de judecată la Curtea Supremă de Justiție. Contestația depusă de Plevan după ce a picat testul integrității pentru funcția de membru în CSP a fost respinsă astăzi de magistrați. Potrivit hotărârii decizia este irevocabilă.

Completul de judecată format din Ion Malanciuc, Aliona Donos și Oxana Parfeni a declarat că nu se regăsesc temeiuri legale de a anula decizia Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor.

DECIZIA CURȚII SUPREME DE JUSTIȚIE: "Deciziile invocate de reclamant nu se referă la situații similare, or fiecare decizie conține aprecierea Comisiei de evaluare. Astfel, sunt absolut neîntemeiate afirmațiile reclamantului, potrivit căruia, Comisia și-ar fi exercitat discreția sa în mod diferit, din moment ce în celelalte cazuri invocate de către reclamant au existat circumstanțe diferite și candidații au reușit să înlăture dubiile Comisiei."

Amintim că Vasile Plevan a picat în iulie 2023 testul integrității pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor. Potrivit Comisiei pre-vetting, Plevan nu a întrunit criteriile de integritate financiară și etică. La scurt timp, Vasile Plevan a spus că decizia este ilegală și că are de gând să o conteste. Vasile Plevan a fost numit, în toamna anului 2022, în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție.

Opinia ta contează. Comentează!