Patrula Jurnal TV, 12 Iunie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Republica Moldova nu are nevoie de ajutor militar, ci de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor de la București, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită la Chişinău. Însoțit de o delegație numeroasă, Ciolacu a fost primit de președintele Maia Sandu, de premierul Natalia Gavriliţa și de președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Un bărbat este acuzat că propaga războiul, lucru interzis prin lege. Individul a fost audiat de procurori. Portalul gagauznews.md scrie că este vorba de Nicolai Kostîrkin, redactorul portalului și autorul canalului de Telegram „Сorespondent accidental”. Procuratura nu a confirmat numele celui vizat, motivând că este un subiect sensibil. Convorbirile telefonice ale suspectului au fost interceptate de către ofițerii SIS, iar procurorii ar fi descins și în locuința bănuitului. Procurorii au constatat că acesta a publicat și răspândit sistematic elemente propagandistice, care justifică agresiunea militară asupra Ucrainei. Deocamdată, bărbatul nu a fost reținut.

Un copil de 14 ani trece printr-o adevărată dramă. Cu șase ani în urmă, cancerul i-a luat mama, iar acum jumătate de an i-a murit și tatăl. Bărbatul de 50 de ani a decedat urmare a unui incident la locul de muncă. Acesta activa la întreprinderea avicolă din satul Floreni. După tragedie, singurul ajutor financiar oferit familiei din partea întreprinderii a fost 50 de mii de lei pentru înmormântare. Pe lângă această sumă, copila ar fi trebuit să primească și o indemnizație unică, pentru că a rămas orfană. Au trecut șase luni, dar agentul economic a uitat de această obligație.

Opinia ta contează. Comentează!