Jurnalul orei 15, 29 Iunie
Jurnalul orei 15:00 29 iunie 2022, 20:37 | 671

Prezentat de Eugenia Apostu

Procurorii Anticorupție și ofițerii SIS au descins acasă la fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită și fals în declarațiile de avere. Potrivit Procuraturii, Jizdan este vizat și în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI, în legătură cu dosarul Petic, dar nu are niciun statut. Alexandru Jizdan a scris pe pagina sa de facebook că nu are ce ascunde și cooperează cu ancheta.

Costul biletelor pentru călătoriile raionale și inter-raionale crește aproape săptămânal. Tariful pentru călătoriile inter-raionale s-a majorat luni până la 93 de bani, iar cele raionale au ajuns la un leu și trei bani per kilometru. Noile tarife sunt revizuite în fiecare zi de luni. Astfel, un bilet până la Giurgiulești a ajuns să coste aproape 200 de lei. Pasagerii spun că vin la Chișinău doar pentru vizite necesare la medic sau odată în an, la copiii stabiliți aici.

Amalgam de decizii ciudate la nivel guvernamental în legătură cu firma care va repara turbina și generatorul Nr. 3 de la “Termoelectrica”. După ce, urmare a unui scandal, Guvernul a anulat pe 22 iunie licitația câștigată de firma „Horus”, care este partenerul companiei „Silovîe Mașinî” din Rusia, aflată sub sancțiuni internaționale, peste câteva ore tot „Horus” a fost desemnată câștigătoare urmare a „negocierilor directe”. De cealaltă parte, „Termoelecrtica” pretinde că legislația nu a fost încălcată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie