Deputații PSRM și ai Partidului Șor au respins mai multe proiecte ale opoziției
Politic 19 noiembrie 2020, 19:49 | 1402

Mai multe proiecte de legi au fost respinse astăzi, de pe agenda Parlamentului, de către deputații PSRM și cei ai Partidului Șor. Printre subiectele omise sunt votarea, timp de două zile, în diaspora, dublarea numărului buletinelor de vot, audierea lui Ion Chicu cu privire la Aeroportul Chișinău și audierea ministrului Economiei în contextul Arenei Chișinău. Au fost respinse și proiectele privind sprijinul cetățenilor afectați de pandemie.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat al Platformei DA: "Noi, marea majoritate, am votat raportul comisiei de anchetă privind Aeroportul. Erau sarcinile pentru Guvern să îndeplinească niște lucruri și noi așa și nu cunoaștem - a trecut peste un an - legat de investiții, legat de acțiunile privind rezilierea contractului. Nu putem chema Procuratura, dar avem dreptul și obligațiunea să chemăm la audieri prim-ministrul să ne spună cum stau lucrurile pe acest subiect de rezonanță!" LILIAN CARP, deputat al PAS: "Chișinău Arena se transformă din prințesă în cenușăreasă... în care nu știm ce-o să se întâmple sau cine o să răspundă pentru faptul că nu au fost respectate toate normele juridice privind studiul de fezabilitatea, aprobarea planului urbanistic zonal, local. De aceea, noi trebuie mai devreme sau mai târziu să avem aceste audieri și ar fi de dorit acum pentru că noi avem o sumedenie de întrebări la care noi nu primim răspuns până în prezent."

VASILE NĂSTASE, deputat al Platformei DA: "Propunem două zile de vot. Este și o experiență internațională. În România, de exemplu, se votează trei zile pentru diasporă. Am convenit și cu societatea civilă, inclusiv cu Promo Lex, care au susținut proiectul, inclusiv două zile de vot și în interiorul țării. Mai mult, am propus în acest proiect suplinirea buletinelor de vot de la 5000 la 10.000, pentru că ar fi două zile de vot, în fiecare zi câte 5000."

ZIANAIDA GRECEANÂI, președintele Parlamentului: "Nu a acumulat numărul necesar de voturi. 42 - nu a întrunit numărul necesar de voturi."

Deputații PSRM și ai Partidului Șor au respins și alte proiecte de legi. Printre acestea - propunerea celor din ”Pro Moldova” privind compensarea cheltuielilor companiilor care achită testele Covid pentru angajații săi și propunerea privind acordarea compensațiilor pentru medicamente persoanelor care se tratează la domiciliu pe perioada pandemiei.

Opinia ta contează. Comentează!