Patrula Jurnal TV, 25 Aprilie

Prezentată de Vlad Marcoci

Un incendiu puternic a izbucnit pe strada Calea Basarabiei din Chișinău. Focul s-a extins pe o suprafață de circa două mii de metri pătrați au unui depozit de vopsea. În interiorul depozitului nu se afla nimeni. Au intervenit 60 de pompieri și zeci de unități de tehnică. Norul dens de fum a putut fi observat chiar și dinafara orașului. Substanțele toxice emanate în urma incendiului sunt periculoase atât pentru sănătate, cât și pentru mediu, susțin ecologiștii.

Descinderi la Piața Centrală din Chișinău. Au fost reținuți trei veterinari și administratorii a două companii. Oamenii legii au mers direct la hala de carne. Doi dintre cei vizați au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Un al treilea a fost confirmat cu Covid și este plasat în arest la domiciliu. Ceilalți sunt cercetați în stare de libertate. CNA a publicat imagini video din biroul unuia dintre medicii veterinari, care lua bani pentru a admite în vânzare chiar și carne alterată.

Polițiștii au ieșit din nou pe străzile Chișinăului pentru a-i verifica pe șoferii care au treabă după ora 23:00. Unii dintre aceștia au prezentat actul, prin care au motivat necesitatea deplasării, alții însă au găsit tot felul de scuze pentru a ignora starea de urgență. Au fost trași pe drepta și conducătorii auto, care au depășit limita de viteză, dar și cei care au comis alte abateri.

Opinia ta contează. Comentează!