Igor Dodon s-a întâlnit ieri la Condrița cu Vadim Krasnoselski
Politic 29 iulie 2020, 21:47 | 1974

Igor Dodon l-a numit pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, „președinte al Transnistriei”. S-a întâmplat în cadrul întrevederii de ieri a celor doi, care a avut loc la vila prezidențială de la Condrița. Experții în problematica transnistreană susțin că această adresare este revoltătoare, pe când Președinția afirmă că a fost vorba despre un... „context exclusiv protocolar”.

Declarația lui Igor Dodon este criticată dur de experții în problematica transnistreană.

Solicitată să ne ofere un comentariu, șefa Secției protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, ne-a expediat un mesaj, în care afirmă că ”expresia utilizată ține de un context exclusiv protocolar”.

REACȚIA PREȘEDINȚIEI LA CRITICI: Expresiile utilizate țin de un context exclusiv protocolar și nu se extind asupra stării politice de facto privind statutul regiunii transnistrene a Republicii Moldova. Cel mai important acum este să negociem cât mai calculat posibil și să asigurăm o relaxare cât mai substanțială a relațiilor dintre malurile Nistrului, pentru accelerarea proceselor de reîntregire teritorială a țării.

... se arată în răspunsul oferit de Camena Lupei. 

Opinia ta contează. Comentează!