Lilian Bânzari are 16 ani și a cucerit premii la campionate internaționale de patinaj
Sport 8 ianuarie 2020, 17:49 | 3625

Republica Moldova are campioni la patinaj! Deși acest gen de sport este practicat preponderent în timpul lunilor de iarnă, unii înregistrează performanțe veritabile. Spre exemplu, Lilian Bânzari este deja recunoscut la nivel internaţional. El s-a întors recent acasă în vacanță și ne-a spus că se pregătește de Jocurile Olimpice din 2022.

Chiar dacă a venit în vacanță, Lilian Bânzari nu uită de antrenamente. A intrat în lumea patinajului pe când avea nouă ani și de atunci nu își vede rostul în altă parte.

Chiar dacă în Republica Moldova patinatorii au parte de un spațiu de antrenament doar în perioada rece a anului, Lilian a reușit să obțină premii importante la competiții internaționale. La una dintre ele a fost luat în vizor de cei mai buni antrenori din Canada.

S-a stabilit cu traiul în Canada, unde se află unul dintre cele mai prestigioase cluburi de patinaj din lume. Uneori însă dorul de casă îi topește și gheața de sub picioare.

Familia l-a susținut din primele încercări pe arena de ghiață.

Performanțele lui Lilian sunt recunoscute, dar el zice că ar fi bine ca Federația de patinaj artistic să aibă o altă atitudine față de sportivi.

La rândul lor, reprezentanții Federației spun că bugetul le este limitat și nu pot asigura toate cheltuielile necesare lui Lilian.

Visul lui Lilian este împărtășit de alți zeci de tineri, care profită de sezonul deschis de patinaj.

Lilian Bînzari își dorește să cucerească Jocurile Olimpice din China în 2022, iar dacă îi va reuși, va reveni acasă pentru a deschide o școală de patinaj modernă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie