Jurnalul orei 17, 18 Iulie
Jurnalul orei 17:00 18 iulie 2022, 17:55 | 948

Prezentat de Vasile Luchianu

Întreprinderea „Avia Invest”, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, a fost amendată de Consiliul Concurenței cu 17 milioane 480 mii de lei, după ce s-a stabilit că a preluat indirect controlul asupra întreprinderii „Aeroport Handling”. Consiliul Concurenței a constat că între cele două întreprinderi a avut loc o operațiune de concentrare economică ce nu a fost notificată.

Încă un director al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică, Octavian Calmîc, a demisionat. Acesta a depus cerere de demisie vineri, 15 iulie.

Cutremur în structurile de securitate și la Procuratura din Kiev. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a desemnat în calitate de procuror general interimar pe actualul procurorul general adjunct Oleksii Simonenko, iar în calitate de șef interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei pe actualul director adjunct Vasili Maliuk. Se întâmplă după ce aseară Zelenski i-a suspendat din funcții pe șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ivan Bakanov, și pe șefa Procuraturii Generale, Irina Venediktova. Principalul motiv - numărul foarte mare de trădători în rândul angajaților din cele două agenții guvernamentale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie