Image-Description
Ultima oră: Judecătoria Bălți a acceptat eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală
Politic 4 decembrie 2021, 11:58 | 1050

Judecătoria Bălți a acceptat eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală. Decizia CEC a fost acceptată.

Ședința de judecată la care a fost examinată solicitarea CEC privind excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți a fost reluată astăzi, 4 octombrie.

Sute de persoane au protestat ieri în fața Judecătoriei Bălți și cer ca Marina Tauber, candidata Partidului „Șor”, să nu fie exclusă din cursa electorală. Aceștia au scandat „Marina este primarul nostru!”, „Victorie”, „Jos Maia Sandu”, „Justiția e cu noi”.

Din imagini se poate vedea că protestatarii nu respectă distanța socială, iar unii dintre ei nu poartă masca de protecție sau o poartă incorect.

Pe scena instalată în preajma Judecătoriei Bălți, unde susținătorii Partidului „Șor” țin discursuri înflăcărate a urcat și interpretul Ian Raiburg cu un număr muzical.

Amintim că miercuri Comisia Electorală Centrală a recomandat Judecătoriei Bălți să o excludă pe Marina Tauber din cursa electorală. Potrivit CEC, a fost formulată o bănuială rezonabilă de utilizare, de către candidatul Marina Tauber și în interesul acesteia a unor fonduri financiare nedeclarate de circa 152.725 de lei. Totuși, urmare controlului efectuat și probelor colectate, Comisia a constatat, cu certitudine, utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de, cel puțin, 34.260 de lei.

Astăzi Partidul Șor a părăsit Parlamentul în semn de protest în legătura cu decizia CEC și spun că fracțiunea Partidului Șor merge la Bălți pentru acordarea susținerii candidatului lor.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE