Jurnalul orei 15, 14 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 14 septembrie 2022, 21:32 | 456

Prezentat de Eugenia Apostu

Un nou lot de asistență umanitară pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina a ajuns la Chișinău. Este vorba de două microbuze, două stivuitoare și 14 remorci, oferite de Guvernul Japoniei în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației. Valoarea lotului oferit este de aproximativ 235 de mii de euro.

Recolta de struguri bucură ochiul fermierilor, dar nu și buzunarul acestora. Poamă este multă și de calitate, însă vinăriile oferă un preț derizoriu, dar și la piață nu o poți vinde mai scump, spun agricultorii. Bucuroși de prețuri accesibile sunt cumpărătorii de rând, care vin la piață să ia chiar și câte o ladă două de struguri buni.

România depune toate eforturile pentru a găsi soluții de furnizare a gazelor naturale spre Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Guvernul României după ce premierul moldovean Natalia Gavrilița a discutat ieri cu omologul său de la București, Nicolae Ciucă, și i-a cerut aprovizionarea Chișinăului cu gaze naturale din România. Asta în contextul în care gigantul rus, Gazprom, ar putea sista sau limita livrarea gazelor spre Moldova, după 1 octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie