Peste un milion de cazuri de COVID-19 în lume; Bilanțul morților a trecut de 50.000
Externe 3 aprilie 2020, 17:07 | 787

Pandemia provocată de noul coronavirus a paralizat planeta! Aseară, bilanţul a depăşit pragul psihologic de un milion de cazuri confirmate la nivel mondial. Peste 54 de mii de oameni au murit în urma infecției. Numărul celor vindecați este de aproape 220 de mii.

Conform celor mai recente date, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 445 de infecții noi în România. În total, bilanțul cazurilor de COVID-19 ajunge la 3 mii 183, iar 116 persoane și-au pierdut viața. Pentru a doua zi consecutiv, în Spania s-au confirmat peste 900 de decese. Bilanţul a ajuns la aproape 11 mii de morți, din care 932 - în ultimele 24 de ore.

Autoritățile din Italia au anunțat că 1.431 de pacienți s-au vindecat. Numărul total al persoanelor tratate a ajuns la 18 mii, iar cifra deceselor se apropie de 14 mii. Patru mii se află în terapie intensivă. Peste 50 de mii de persoane sunt în izolare acasă și primesc tratament la domiciliu.

Din păcate, Franța merge pe urmele Italiei și Spaniei. În ultimele 24 de ore și-au pierdut viața 471 de oameni în spitalele franceze, însă autoritățile au adăugat la acest bilanț alte 884 de decese înregistrate în azilurile de bătrâni, de la începutul pandemiei.

Numărul a crescut şi în Marea Britanie, unde au murit încă 569 de persoane. Premierul Boris Johnson este în continuare izolat la reședința sa din Downing Street.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că 95 la sută din totalul persoanelor decedate în toată lumea au peste 60 de ani, însă tinerii sunt supuși unor riscuri mari.

Şeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de părere că Uniunea Europeană se va întări după epidemia de COVID-19, în ciuda îndoielilor actuale privind solidaritatea celor 27 de ţări membre.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski le-a cerut oamenilor să rămână acasă și a făcut o paralelă cu tragedia de la Cernobîl, iar ministrul Sănătății din Israel a fost testat pozitiv cu noul virus.

Statele Unite înregistrează aproape un sfert din cazuri. New York a devenit epicentrul epidemiei noului coronavirus, cu peste 47 de mii de cazuri confirmate.

După ce a anunțat puține cazuri, China şi-a închis temporar frontierele călătorilor străini, cu scopul de a evita o nouă răspândire a noului coronavirus în ţară. 

Opinia ta contează. Comentează!