Jurnalul orei 17, 12 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 12 ianuarie 2022, 20:21 | 1540

Prezentat de Vasile Luchianu

Au improvizat o stație PECO în capitală, unde alimentau mașinile și vindeau ilegal motorină. Este isprava a doi bărbați de 56 și 57 de ani, care ar fi comercializat produsele petroliere fără acte de proveniență. La fața locului, poliția a depistat două coloane de distribuție a combustibilului și cinci rezervoare de metal a câte 10 tone fiecare. Bănuiții sunt cercetați penal.

După 15 ani cu șef stabil, s-a produs schimbarea la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Mihail Harabagiu a plecat de la conducerea acestei instituții. Cererea de demisia a acestuia a fost aprobată la ședința de astăzi a cabinetului de miniștri. Harabagiu s-a aflat la șefia IGSU timp de un deceniu și jumătate.

După semnarea protocolului cu Gazprom, vicepremierul Andrei Spânu, ne asigura că etapa cea mai dificilă a crizei gazelor a fost depășită. La distanță de două luni, autoritățile ne anunță că instituțiile publice vor trebui „să întreprindă măsuri pentru a raționaliza consumul de gaz și energie electrică”. Este una dintre deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale, luate urmare a creșterii prețului de achiziție a gazelor rusești și după ce ”MoldovaGaz” s-a plâns, din nou, că nu a adunat suma necesară pentru a face transferul către Gazprom.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie