Cebotari, candidatul PD la Primărie
Politic 18 septembrie 2019, 19:43 | 1647

La fotoliul de primar al municipiului Chișinău mai râvnesc trei persoane. Este vorba despre Vladimir Cebotari, din partea Partidului Democrat, Boris Volosatâi, desemnat de Partidul „Democrația Acasă”, și Dumitru Țâra, propus de Partidului Popular European din Moldova. Între timp, alți candidați și-au continuat campania electorală.

Deputatul Partidului Democrat Vladimir Cebotari urmează să-și depună mâine dimineață dosarul de înregistrare în cursa pentru alegerile locale generale. Acum două săptămâni, vicepremierul Andrei Năstase declara într-o emisiune TV că a depus o sesizare pe numele procurorului interimar Dumitru Robu, privind cercetarea penală a deputatului PD Vladimir Cebotari și ridicarea imunității parlamentare a acestuia. Năstase presupune că Cebotari ar fi implicat în furtul miliardului. ”Sunt fantezii electorale”, a afirmat în replică Vladimir Cebotari. Anterior, Cebotari a fost directorul Autorității Aeronautice Civile, viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, președinte al Consiliului de Administrație al „MoldATSA” și ministru al Justiției.

Iar Boris Volosatâi, directorul Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, este propunerea Partidului „Democrația Acasă” pentru funcția de primar al capitalei. Despre acest lucru a anunțat liderul formațiunii politice Vasile Costiuc. Potrivit lui, candidatura lui Boris Volosatâi a fost agreată la masa rotundă cu statut permanent a partidului. Costiuc a mai declarat că i-a propus lui Volosatâi să candideze din partea Partidului „Democrația Acasă” pentru ca el să NU fie nevoit să strângă semnături.

Pe de altă parte, Partidul Popular European din Moldova l-a desemnat drept candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău pe Dumitru Țâra, managerul unei instituții de presă. El a depus astăzi actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală.

Între timp, alți candidați și-au continuat campania electorală. Ion Ceban, reprezentantul socialiștilor, a ieșit într-o conferință de presă în care a vorbit despre construcțiile ilegale din capitală.

Iar Ruslan Codreanu, care va candida independent pentru funcția de primar al capitalei, a postat un filmuleț pe pagina sa de Facebook. Printr-un cântec, el anunță că urmează să depună semnăturile adunate la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău.

Precizăm că mâine, 19 septembrie, este ultima zi când doritorii de a candida pentru funcția de primar sau consilier local se post înscrie în cursa electorală. 

Opinia ta contează. Comentează!