Liderul de la Kiev a publicat un mesaj special pentru cei care urmează să devină soldați în armata rusă
Externe 23 septembrie 2022, 15:37 | 410

Volodimir Zelenski califică decretul lui Vladimir Putin privind mobilizarea drept ”un act de recunoaștere a faptului că armata Rusiei s-a prăbușit”. ”Un singur om din Rusia a decis mobilizarea pentru toți cetățenii și pentru ruși a venit momentul alegerii”, a declarat Zelenski într-un mesaj special pentru cei care urmează să devină soldați în armata rusă.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Dar conducerea rusă se pregătește să înroleze în armată până la un milion de bărbați, acesta este principalul lucru despre care păstrează tăcerea acum. Știm că vor lua pe toată lumea. Nu doar pe militarii în rezervă, ci pe orice bărbat. În timp de șase luni, 55 000 de soldați ruși au murit în acest război. Zeci de mii de oameni au fost răniți, mutilați. Vreți mai mult? Nu? Atunci protestați. Luptați! Fugiți! Sau predați-vă trupelor ucrainene. Acestea sunt opțiunile pentru ca voi să supraviețuiți."

Pentru ruși a venit momentul alegerii, a subliniat Volodimir Zelenski.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Sunteți deja complici la toate aceste fărădelegi, crime și torturi asupra ucrainenilor. Pentru că ați tăcut. Pentru că tăceți. Iar acum este momentul potrivit pentru a alege. Pentru bărbații din Rusia este o alegere între a muri sau a trăi, între a fi schilodit sau a rămâne sănătos. Pentru femeile din Rusia este o alegere între a-și pierde soții, fiii, nepoții pentru totdeauna sau a încerca să îi protejeze de moarte, de război, de un singur om."

Miercuri, Vladimir Putin a anunțat că a semnat un decret de mobilizare militară parțială, care va presupune înrolarea a 300 de mii de persoane. În ordinul de mobilizare, clauza cu numărul șapte nu a fost însă făcută publică. Kremlinul nu a dezvăluit cel de-al șaptelea punct ascuns, acesta fiind destinat uzului militar, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitrii Peskov, care a precizat că acel punct are legătură cu numărul de persoane care trebuie mobilizate.

Opinia ta contează. Comentează!