Jurnalul orei 17, 13 Mai
Jurnalul orei 17:00 13 mai 2021, 18:12 | 1284

Prezentat de Vasile Luchianu

Cetățenii Republicii Moldova pot să se programeze online, începând de astăzi, pentru a se vaccina împotriva Covid-19. Potrivit Ministerului Sănătății, platforma www.vaccinare.gov.md a devenit funcțională. Autoritățile au declarat astă presei că înregistrează o reducere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus și în scurt timp va fi lansată integral cea de-a treia etapă de vaccinare. În acest sens, Republica Moldova va mai recepționa un lot de vaccinuri AstraZeneca prin Platforma COVAX.

Guvernul trebuie să-și asume obligația de a finanța integral scrutinul din 11 iulie, pentru a exclude eventuale riscuri. Este opinia Asociației Promo-Lex, care se conține în primul său raport de monitorizare a situației înainte de alegerile anticipate. Potrivit raportorilor, din 2019 încoace, cadrul legal a suportat multe amendamente, dar cea mai importantă modificare este anularea sistemului mixt și revenirea la cel proporțional.

Crearea blocului electoral al socialiștilor și comuniștilor a provocat și nedumerire, și reacții critice la Chișinău. Unii actori politici spun că această manevră a liderilor PSRM și PCRM ar putea consolida ”stânga” și un lucru similar ar trebui să-l facă partidele de ”dreapta”. Alții spun că înțelegerea între Igor Dodon și Vladimir Voronin este un gest de-a dreptul rușinos al unor politicieni, care ani de zile s-au atacat reciproc, iar acum și-au dat mâna.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie