Fostul secretar de stat al MAI, Mariana Grama, este acuzată de îmbogățire ilicită
Justiţie 22 februarie 2022, 17:12 | 1807

Procurorii anticorupție au descins cu percheziții acasă la Mariana Grama, fost secretar de stat al Ministerului de Interne. Mariana Grama este acuzată de îmbogățire ilicită. Diferența dintre veniturile obținute și averea acesteia este de peste un milion de lei.

Potrivit Autorității Naționale de Intergritate, în luna iunie 2020, soțul Marianei Grama a intrat în posesia a trei bunuri imobile, în valoare contractuală de peste 840 de mii de lei. În luna septembrie 2020, fostul demnitar de stat a procurat două bunuri imobile, în valoare de peste 1,5 milioane de lei. În același an, Mariana Grama deschide un cont bancar de depozit pentru 46 de mii de euro. Ulterior, acest cont bancar este alimentat mai întâi cu 375 de mii de lei, iar apoi cu peste 95 de mii de lei.

Mariana Grama a scris anterior pe rețelele de socializare că Autoritatea Națională de Intergritate a depistat această diferență dintre venituri și averea sa pentru că nu a inclus în declarația de avere veniturile soțului, care ar fi muncit peste hotare. Iar contul bancar l-a deschis pentru a i se rambursa banii cheltuiți în deplasările de serviciu.

Potrivit declarației de avere, Mariana Grama a ridicat în 2020 un salariu de 257 de mii 65 de lei de la Ministerul de Interne. În același an, ea a încasat o indemnizație COVID-19 în valoare de 16 mii de lei, precum și o pensie de 119 mii 984 de lei de la Casa Națională de Asigurări Sociale.

Opinia ta contează. Comentează!