Jurnalul orei 17, 23 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 23 septembrie 2021, 19:09 | 1488

Prezentat de Vasile Luchianu

Deputații au ales-o astăzi pe Natalia Moloșag în calitate de Avocat al Poporului. Cu 57 de voturi ”pro” şi 20 ”împotrivă”, candidatura Natalia Moloșag, fost avocat al Maiei Sandu, a fost aprobată pe un termen de șapte ani.

S-au încurcat în propriile decizii. Guvernul a anunțat aseară că teatrele, cinematografele și sălile de concert își sistează activitatea odată cu instituirea Codului Roșu de alertă epidemiologică. Astăzi însă a apărut o nouă informație: aceste unități vor activa în continuare, doar cu anumite restricții: la jumătate din capacitate și cu prezentarea obligatorie a certificatului COVID. Cum au fost luate deciziile, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

Președintele Maia Sandu a cerut aseară, de la tribuna Adunării Generale a ONU, retragerea necondiționată a trupelor și munițiilor rusești din regiunea transnistreană. În discursul său, Maia Sandu a vorbit și despre corupția, care a capturat Republica Moldova, și a cerut comunității internațioanle să se implice în eforturile noii puteri de la Chișinău privind recuperarea activelor fraudate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie