Se prefigurează o nouă majoritate parlamentară
Politic 4 noiembrie 2020, 19:57 | 1904

Se prefigurează o nouă majoritate parlamentară în care democrații lui Pavel Filip se pare că nu vor mai avea niciun rol. Deputații Partidului „ȘOR” au anunțat astăzi că aderă la platforma parlamentară „Pentru Moldova”, creată de cei cinci deputați desprinși recent de formațiunea „Pro-Moldova” condusă de Andrian Candu. Sergiu Sîrbu a scris astăzi pe Facebook că grupul parlamentar „Pentru Moldova” va număra 14 deputați, devenind al doilea cel mai numeros grup din Legislativ, după PSRM.

ILAN ȘOR, liderul Partidului ȘOR: "Astăzi, deputații fracțiunii Partidul Șor s-au întâlnit cu grupul de deputați independenți, care le-au propus să se alăture Platformei „Pentru Moldova”, cu scopul ca activitatea organului legislativ să fie reluată imediat. În legătură cu aceasta, vreau să vă spun că da, noi deputații fracțiunii Partidului ȘOR, am luat decizia să aderăm și să fim membrii Platformei „Pentru Moldova”."

Metamorfozele din Parlament alimentează supoziția analiștilor politici despre o nouă majoritate parlamentară ce ar urma să fie formalizată după alegerile prezidențiale - o majoritate prin intermediul căreia Igor Dodon ar urmări să controleze Guvernul și puterea chiar și în cazul în care ar pierde Președinția. O atare combinație politică ar include 9 deputați de la Șor, cei 5 plecați de la „Pro-Moldova”, 37 de socialiști plus neafiliații Andronache și Nichiforciuc - cel mai probabil și Alexandru Oleinic. În total 54 de deputați - fără cei din Partidul Democrat. Acum zece zile, Ilan Șor spunea că partidul său nu va face nicio coaliție.

ILAN ȘOR, liderul Partidului ȘOR: "Speculațiile la tema viitoarelor coaliții ia amploare. Ce vreau să vă spun: liniștiți-vă și calmați-vă! Nu ne „căsătoriți”, fără ca măcar să ne întrebați."

Într-o postare pe Facebook, Sergiu Sârbu, trecut de la „Pro-Moldova” la „Pentru Moldova”, a scric că, ”astăzi, a fost făcut încă un pas spre deblocarea activității Parlamentului”.

DECLARAȚIILE LUI SERGIU SÂRBU: "Mă bucur că deputații fracțiunii ”Partidul politic Şor” au demonstrat responsabilitate în această perioadă complicată pentru țară și au susținut demersul nostru de a semna Convenția ”Pentru Moldova”. Îndemn colegii din alte fracțiuni, indiferent de apartenență și viziuni politice, să subscrie la această inițiativă și să înceapă dialogul, pentru a promova proiectele atât de necesare țării!"

A scris Sârbu pe Facebook. Astfel, platforma proaspăt creată numără 14 deputați: 9 deputați de la Șor și cinci deputați care l-au abandonat pe Andrian Candu.

Opinia ta contează. Comentează!