Concertul lui Morgenshtern, programat pentru ziua de 19 iunie în centrul Chișinăului, ar putea fi anulat
Social 16 iunie 2022, 19:23 | 4405

Un show al lui Morgenshtern, un artist din Rusia, programat pentru ziua de duminică, 19 iunie, în centrul Chișinăului, ar putea fi anulat. Vloggerul Andrei Bolocan îi sugerează artistului să-și anuleze spectacolul, explicându-i cine este Veaceslav Valico, cel care și-a asumat organizarea evenimentului. Directorul artistic al cântărețului rus ne-a declarat că artistul nu poate fi asociat cu anumiți politicieni.

VLADIMIR ȘAVGULIDZE, director artistic: "Ies la iveală mai multe informații, care nu sunt verificate. Nu le putem confirma, dar dacă acolo va avea loc vreo acțiune cu caracter politic, ceea ce noi mereu menționăm în contract, noi nu o să participăm deloc."

Directorul artistic nu a putut să ne spună cine l-a invitat pe Morgenshtern la Chișinău.

VLADIMIR ȘAVGULIDZE, director artistic: "-Dacă nu este un secret, cine l-a invitat? Cine a plătit? -Ne plătește organizatorul. Numele lui nu pot să-l spun. Avem anumite înțelegeri. Este un om, cu care am lucrat și în alte țări, și cu alți artiști. Este o persoană de încredere."

Vloggerul Andrei Bolocan a publicat o înregistrare video, în care îi sugerează lui Morgenshtern să renunțe la concert, în contextul în care acesta ar putea fi finanțat de către politicieni fugari și acuzați de acte de corupție.

ANDREI BOLOCAN, vlogger: "Dragă Alișer, nu te voi ruga să îți anulezi concertul de la Chișinău, deși ar fi o decizie din partea ta, ca artist. Dar consider că este datoria mea civică să te informez despre faptul că bandiți, la fel ca cei din Rusia, încearcă să profite de tine și de popularitatea ta pentru a destabiliza pacea din Republica Moldova."

Bolocan l-a îndemnat pe artistul rus să vorbească deschis despre cei, care au finanțat concertul de la Chișinău.

ANDREI BOLOCAN, vlogger: "Vreau doar să conștientizezi puterea și influența, pe care o ai asupra miilor de tineri, care probabil vor veni la concert. Și că onorariul tău, cel mai probabil, va fi achitat din bani nu prea curați. Te rog să le spui fanilor tăi ce știi despre banii, cu care a fost plătit concertul din Chișinău."

Despre concertul lui Morgenshtern a anunțat Veaceslav Valico, reprezentatul controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

VEACESLAV VALICO, activist: "Noi i-am invitat pe cunoscuții artiști, Morgenshtern și Slava Marlow, pe care atât de mult îi iubesc tinerii noștri."

Deputatul Marina Tauber a precizat pentru postul nostru de televiziune că Partidul Șor, pe care îl reprezintă, nu are nicio legătură cu acest concert, dar va face tot ca protestul organizat de partid, pe 19 iunie, să nu împiedice buna desfășurare a showului lui Alișer.

Pe 19 iunie, în centrul Chișinăului urmează să fie și alte evenimente: un marș al LGBT și o acțiune de protest a Mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul Șor.

Opinia ta contează. Comentează!