Un alt angajat al Parlamentului are COVID-19
Politic 2 iunie 2020, 15:27 | 1127

Un angajat din cabinetul președintelui unei fracțiuni parlamentare a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de Direcția generală comunicare a Parlamentului. Mai târziu, președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a lăsat să se înțeleagă că cel infectat este din cabinetul său. Chiar și așa, Slusari spune că 98 din din cei 100 de deputați au fost testați negativ și în aceste condiții el cere reluare de urgență a ședințelor plenare.

Conform Serviciului de presă al Parlamentului, persoana infectată este asimptomatică și a apelat medicul de familie pentru monitorizare ulterioară. Decizia de testare a deputaților și angajaților Parlamentului a fost luată după ce LA 20 mai deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc a fost depistat pozitiv la coronavirus. Ulterior, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a semnat o dispoziție cu privire la autoizolare la domiciliu a deputaților până la prezentarea rezultatului negativ al testului la COVID -19. Președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, spune că de atunci au trecut două săptămâni, iar 98 de deputați au fost testați negativ.

ALEXANDRU SLUSARI, președintele fracțiunii Platforma DA: La 4 iunie expiră 14 zile de la ultima ședința a Parlamentului, când noi am aflat că un deputat este infectat. Joi putem convoca ședința Parlamentului. Este necesar să deblocăm asistența financiară din partea UE. (...) În acest context, membrii Biroului Permanent din partea Platformei DA au întocmit un demers cu solicitarea convocării Biroului Permanent pentru miercuri. Dacă avem o treime din semnături, vom depune azi solicitarea la Secretariat. // sursa: facebook

Potrivit lui Alexandru Slusari, ar fi suspect faptul că apariția informației despre angajatul testat pozitiv a coincis cu solicitarea fracțiunii pe care o reprezintă de a relua ședințele Paramentului. Astfel, Slusari cere ca persoanei infectate să i se permită să facă testul repetat. Precizăm că până în prezent au fost confirmați pozitiv la testul Covid-19 trei angajați ai Secretaritaului Parlamentului și doi deputați - unul din partea PD și altul, de la PSRM. 

Opinia ta contează. Comentează!