Jurnalul orei 15, 23 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 23 septembrie 2022, 16:12 | 576

Prezentat de Vasile Luchianu

Tariful la gaz ajunge la aproape 30 de lei! Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi solicitarea Moldovagaz de majorare a tarifelor pentru consumatorii finali. Astfel, din 1 octombrie, facturile vor crește cu peste șase lei pentru fiecare metru cub. Șefii de la ANRE spun că nu văd premise pentru ca tariful la gaz să scadă, cel puțin până la sfârșitul anului curent.

Criza energetică îi face pe oamenii de la sate să economisească la maxim atât curentul, cât și gazele naturale. La iarnă vor sta mai mulți într-o cameră, vor face focul în sobă doar seara, iar televizorul va fi conectat ocazional. Mai complicat le va fi celor cu familii numeroase.

Volodimir Zelenski califică decretul lui Vladimir Putin privind mobilizarea drept ”un act de recunoaștere a faptului că armata Rusiei s-a prăbușit”. ”Un singur om din Rusia a decis mobilizarea pentru toți cetățenii și pentru ruși a venit momentul alegerii”, a declarat Zelenski într-un mesaj special pentru cei care urmează să devină soldați în armata rusă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie