Jurnalul orei 15, 14 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 14 noiembrie 2023, 21:44 | 558

Prezentat de Călin Jucovschi

Decizia Înaltei Curți privind neconstituționalitatea articolului, în baza căruia a fost evaluat Alexandr Stoianoglo în calitate de procuror general, nu înseamnă că acesta va reveni la șefia Procuraturii Generale. De această părere este președintele, Maia Sandu, care a comentat subiectul în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova.

Toți protopopii și stareții de mănăstiri subordonați mitropolitului Vladimir au fost convocați pentru ziua de joi, 16 noiembrie, la Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove. La ședința respectivă ar putea fi pusă în discuție inclusiv solicitarea unor preoți privind aderarea in corpore a Mitropoliei la Patriarhia Română, a declarat pentru Jurnal TV vicarul mitropolitan, Ioan Moșneguțu. Biserica Ortodoxă Română nu a comentat deocamdată acest subiect.

Stau la marginea satului câte o oră și mai mult, pentru a prinde vreo mașină de ocazie ca să ajungă unde le trebuie. Asta este, deocamdată, soluția acceptată de oamenii din Colibabovca, raionul Leova, care speră că într-o bună zi problema drumului și a transportului va fi rezolvată cum se cuvine. Până atunci, șapte kilometri de drum stricat și lipsa numărului necesar de microbuze îi obosește pe localnici. Totul ar fi bine, dacă ar fi și bani, declară autoritățile locale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie