Andronachi, încă 30 de zile la domiciliu
Justiţie 19 mai 2023, 19:34 | 583

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi, cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, în dosarul fraudei bancare, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au respins demersul procurorului Anticorupție privind schimbarea măsurii preventive, în arest în penitenciar. La fel, instanța a respins și cererea avocatului lui Andronachi privind înlocuirea măsurii preventive, cu cercetarea inculpatului în libertate. Andronachi, care a fost prezent la ședință, pledează nevinovat.

Procurorul de caz a refuzat să comenteze decizia instanței, dar a menționat că va insista ca următoarele ședințe de judecată să fie publice.

GHEORGHE IAPĂRĂ: "Cu referire la încheiere, urmează a fi analizată. O poziție oficială vom reveni în curând, în calitate de acuzator de stat pentru petrecerea ședinței publice."

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Cauza respectivă a fost disjunsă din dosarul denumit „frauda bancară”. Procurorii spun că Andronachi a avut și un complice, dar unde se află acesta, nu se știe. Potrivit anchetei, învinuiții au prejudiciat Republica Moldova cu peste 26 de milioane de lei. Banii sustrași, în sumă de peste un milion de dolari şi aproximativ 800 de mii de euro, au fost spălați în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și în contul companiilor din cadrul grupului criminal organizat, condus de Vladimir Andronachi. Acesta a fost reținut pe 2 noiembrie 2022 în Ucraina și extrădat în Republica Moldova. Andronachi riscă până la 25 de ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie