De menționat că spotul video a fost arătat mai întâi de mai mulți deputați socialiști în cadrul unor emisiuni, la care au fost invitați. De asemenea, imaginile au fost postate pe canalul Telegram al deputatului PSRM Bogdan Țârdea, unde se arată că i-a fost redirecționat de către Igor Dodon, scrie presa. Abia după ce filmulețul a fost arătat de socialiști, acesta a fost publicat pe pagina lui Gațcan. Mai mulți deputați se arată nedumeriți de situația creată.

Iar grupul „Pro Moldova” a anunțat că înregistrează în Parlament o declarație politică privind împiedicarea prin presiune a exercitării mandatului de deputat.

De cealaltă parte, socialiștii insistă că Ștefan Gațcan ”este bine”.

”Regret ce i s-a întâmplat lui Ștefan Gațcan, dar îi înțeleg pe colegi”, a reacționat Igor Dodon.

Procuratura Generală anunță că a inițiat un proces-penal în baza plângerii deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat. Procurorii urmează să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile celor implicați o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.