Jurnalul orei 17, 1 Februarie
Jurnalul orei 17:00 1 februarie 2022, 18:07 | 1216

Prezentat de Vasile Luchianu

Procuratura Generală ne anunță că va investiga toate materialele din presă, care a relatat despre o adunare a procurorilor într-un local din Chișinău, unde s-a chefuit în ciuda restricțiilor impuse de Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică. La petrecea organizată într-un club de noapte de pe strada Nicolae Dimo erau peste 400 de oameni.

Republica Moldova ar putea să fie atrasă într-un eventual război ruso-ucrainean. Experții de la Chișinău afirmă că situația s-a agravat și o confruntare cu Moscova este posibilă, invocând prezența în stânga Nistrului a contingentului militar rus, gata oricând să intervină la ordinul Moscovei. ”Un conflict militar cu Rusia este greu de evitat”, ne-au declarat și unii cetățeni de rând, pe care i-am întrebat ce cred despre un eventual război.

Rusia şi Statele Unite s-au înfruntat luni în Consiliul de Securitate al ONU pe tema trupelor comasate de Moscova în apropiere de frontiera cu Ucraina. Înaintea ca reuniunea să înceapă oficial, Joe Biden a avertizat că "dacă Rusia nu revine la diplomaţie şi atacă Ucraina, ea va purta întreaga responsabilitate". Moscova a afirmat marţi că nu va "bate în retragere" în faţa ameninţărilor cu sancţiuni ale Washingtonului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie