Jurnalul orei 15, 6 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 6 decembrie 2021, 15:52 | 907

Prezentat de Eugenia Apostu

Turul doi al scrutinului pentru primăria Bălți va ar putea avea loc pe 19 decembrie. Decizia finală urmează să fie luată de Comisia Electorală Centrală, ai cărei membri s-au întrunit la această oră în ședință. Se întâmplă după ce candidatul Partidului Șor, Marina Tauber, a fost exclusă din cursa electorală, iar CEC a suspendat desfășurarea scrutinului programat pentru ziua de ieri, 5 decembrie. Tauber vorbește de o ilegalitate.

Sindicaliștii au manifestat astăzi în fața Parlamentului, nemulțumiți de intenția autorităților de a anula premiul anual pentru bugetari. Mai exact, manifestanții au venit să ceară de la deputați să respecte dreptul la așa numitul ”salariu al 13-lea”, de care se bucurau mai toți angajații în perioada sovietică. Efortul financiar ar fi de peste 600 de milioane de lei, afirmă deputații, care urmează să adopte astăzi legea bugetului pentru anul viitor.

Transportatorii insistă pe majorarea tarifelor pentru călătorii și amenință cu proteste de amploare, dacă cerințele nu le vor fi acceptate. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat astăzi o scrisoare ministrului Infrastructurii Andrei Spânu, prin care îi solicită să majoreze tariful, invocând scumpirea carburanților.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie